Tradiva - de dakpan die altijd past

Één dakpan, 3 formaten.
Tradiva dakpan

Het dak van het kloostergebouw naast het Annuncia instituut in Ranst werd onder handen genomen door Meeus nv.

De perfecte renovatiepan

Het dak van het kloostergebouw naast het schooltje was dringend aan renovatie toe. Hiervoor contacteerde de gemeente Ranst het gekende dakdekkersbedrijf Meeus nv. Een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in algemene dakwerken en zink- en koperrealisaties. Ondertussen wordt het bedrijf gerund door broers Koen en Chris.

Om de esthetiek van de natuurleien, die voorheen als dakbedekking fungeerden, na te bootsen, was het voor de firma Meeus een evidentie om de Koramic Tradiva Antractiet Mat voor te stellen.
“De lichtgolvende dakpan zorgt voor een traditionele look . Daarenboven is deze dakpan prijstechnisch de perfecte oplossing ter bescherming van invloeden van buitenaf.”

“Een stijlvolle dakpan die tegelijkertijd uitblinkt en bovendien zeer eenvoudig zowel in de lengte als in de breedte te plaatsen is.” zegt Chris.

De variabele kopsluiting van 30 mm en de speling in de zijsluiting van 8 mm voegen zich moeiteloos naar elke maatverdeling van daken. Er zijn geen speciale hulpstukken ( halve of driekwart pannen ) nodig om uit te komen in de breedte en het traditionele zaagwerk voor de laatste rij valt weg.

“Deze kleidakpan wordt niet voor niets omschreven als de dakpan die altijd past . Vooral bij niet-complexe daken. ” Twee ophangneuzen zorgen voor een snelle en stabiele plaatsing op het dak.

3 daken met een totale oppervlakte van meer dan 500 m²

“In een mum van tijd heeft ons team de 3 daken kunnen toeleggen” getuigt Chris. “Dit mede door de uitstekende just-in-time leveringsservice van Defrancq.

Total make-over

De volledige dakopbouw werd onder handen genomen.
“Defrancq leverde ook de bobijnen in natuurzink voor het plooien van de bakgoten , de afvoerbuizen , de isolatie én de onderdakfolie Fleece van Koramic in ons atelier. Fijn om samen te werken met een totaalleverancier.”

Werk je met de ventilerende ondervorsten van Koramic ? Dan garandeert Wienerberger de vorstbestendigheid voor 30 jaar van de Koramic kleipannen, inclusief vervangingskosten.

5 kleuren

De Tradiva is verkrijgbaar in 5 kleuren: de terracotta tinten Natuurrood en Gewolkt, aangevuld met 3 donkere tinten die variëren van grijs tot zwart en van mat tot satijn glanzend.
Ontdek ze allemaal in onze webshop .

Technische dienst

Met Wienerberger & Defrancq als partner kan je élk bouwproject aan. Wij ondersteunen in het bijzonder de installateur met uitgekiende technische ondersteuning.

Vul het contactformulier in zodat we alle belangrijke gegevens hebben.

Alle technische gegevens en documenten, voorraadindicaties en de nettoprijs kan u raadplegen op de productpagina in onze webshop.