Het renovatiekader van Skylux: een doeltreffende oplossing voor beschadigde koepels

Na een krachtige storm ontdekte Carl Verhulst, medewerker Defrancq, schade aan zijn driewandige kunststofkoepel van 100 bij 200 cm. Enkele ongelukkige dakpannen waren tijdens het noodweer op zijn koepel terechtgekomen, waardoor reparatie onvermijdelijk was geworden. Carl zag dit echter niet alleen als een gelegenheid om de schade te herstellen, maar ook om zijn koepel te voorzien van verbeterde isolatie tegen warmteverlies en geluid. Zo begon zijn zoektocht naar een geschikte oplossing.

Zoektocht naar een koepel met uitstekende isolatiewaarden

Nu de tijd was gekomen om zijn koepel te vervangen, wilde Carl een koepel kiezen die betere isolatie biedt tegen warmteverlies en geluid. Na uitgebreid onderzoek en overleg met Skylux, koos Carl voor de iWindow 2. De Skylux iWindow staat bekend om zijn uitstekende isolatie dankzij het compacte, isolerende pvc-raam en het superisolerende veiligheidsglas, en heeft bovendien een modern design. De perfecte keuze voor Carl.

Het renovatiekader, de oplossing voor elke renovatie

Bij het bezoek van Skylux aan Carls woning, werd vastgesteld dat zijn koepel nog steeds een polyesteropstand had. Dit vormde een uitdaging omdat een platdakvenster niet direct op een polyesteropstand kan worden geplaatst. Gelukkig bood het renovatiekader de ideale oplossing voor Carl omdat het een gedeeltelijke renovatie mogelijk maakte zonder dat er veel sloopwerk nodig was. Carl had het interieur prachtig afgewerkt en dit bleef behouden.

Om dit proces te voltooien, waren slechts enkele stappen nodig:

  1. Verwijderen van de oude koepel (100 x 200)
  2. Plaatsen van het renovatiekader op de oude polyesteropstand met zelfborende schroeven (5 x 80)
  3. Bevestigen van clips aan het platdakvenster
  4. Plaatsen van het platdakvenster op het renovatiekader

Dankzij het renovatiekader van Skylux kon Carl zijn beschadigde koepel vervangen door een iWindow 2, terwijl de prachtige interieurafwerking behouden bleef. Deze aanpak bood niet alleen een duurzame oplossing voor isolatie, maar gaf ook een esthetisch aantrekkelijke upgrade aan Carls woning. Met een vernieuwde koepel die zowel warmteverlies als geluidsisolatie minimaliseert, kan Carl nu volop genieten.

Technische Dienst

Heeft u tijdens de uitvoering op de werf toch nog vragen of wenst u extra begeleiding? Doe dan beroep op de technische dienst van Defrancq.

Vul het contactformulier in zodat we alle belangrijke gegevens hebben.

Alle technische gegevens en documenten, voorraadindicaties en de nettoprijs kan u raadplegen op de productpagina in onze webshop.