URSA

Download de prijslijst:
URSA

Minerale glaswol isolatie is een heel veelzijdig isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit een aantal zorgvuldig gekozen grondstoffen. Vaak bestaat de minerale wol voornamelijk uit zand en glasscherven die worden verhit en gesponnen tot een soepele vezelmat.

De thermische isolatiewaarde van glaswol is één van de hoogste. Het isolatiemateriaal is van nature onbrandbaar en minerale wol voldoet aan de hoogst mogelijke euroklasse A1 op vlak van brandveiligheid. Minerale wol is gemaakt van gerecycleerde en onuitputtelijke materialen.

Onderzoek wees uit dat tijd geen impact heeft op de thermische prestaties van minerale wol en dat de thermische waarden na meer dan 55 jaar behouden blijven. Met de minerale wol isolatie van URSA isoleer je jouw dak tegen temperatuurverschillen én kies je voor een brandveilige optie.

URSAROLL is een veerkrachtig minerale woldeken aan één zijde bekleed met een damp- & luchtscherm in versterkte alukraft en voorzien van spijkerflenzen. Zeer geschikt voor de isolatie van een hellend dak en er worden ook wanden met houten regelwerk bekleed met URSAROLL.

HOMETEC 35 is een onbeklede minerale wolplaat in rolvorm uit het URSA TERRA gamma. Dit isolatiemateriaal garandeert hoge thermische prestaties, zowel voor binnen -en buitenisolatie. Bijzonder geschikt voor een hellend dak, een zoldervloer of houtskeletbouw. Een dampscherm is noodzakelijk voor de lucht -en dampdichtheid te garanderen.

HOMETEC 32 is een product uit het URSA TERRA gamma en zeer geschikt voor het isoleren van hellende daken en zolders. Het heeft hoge thermische prestaties, zowel als binnen -en buitenisolatie. Het aanbrengen van een dampscherm zoals het URSA SECO polyethyleen dampscherm is noodzakelijk bij dit product voor de lucht -en dampdichtheid. Ook voor houtskeletwanden is deze isolatie geschikt.

URSA PUREONE is een onbeklede minerale wolplaat in rolvorm. Bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken. Dit product garandeert een hoge thermische binnenisolatie. Ook zoldervloeren en houtskeletwanden worden graag bekleed met deze minerale wolplaat. Je voorziet best een DAMPSCHERM om de lucht-en dampdichtheid te garanderen.

Door isolatie in de vereiste dikte aan te brengen, beperk je warmteverlies en vermijd je vochtproblemen. Als je bijvoorbeeld een dak niet luchtdicht isoleert, bestaat het risico dat de vochtige, opstijgende lucht condenseert eens het in aanraking komt met het koudere onderdak.

Als de condensatie niet kan opdrogen, hoopt het vocht zich op en kunnen er vochtplekken ontstaan. Vocht tast niet alleen je woning aan, maar ook je gezondheid en is dus te alle tijde te vermijden. Het URSA SECO dampscherm is een polyethyleen dampscherm met zeer hoge luchtdichtheid.