Isolatieproducten

Download de prijslijst:
Isolatieproducten

Isolatieproducten voor het thermisch en/of akoestisch isoleren van een hellend gordingen- of spantdak vind je terug bij Defrancq bouwmaterialen. Wij hebben een ruime voorraad van isolatiematerialen en isolatieproducten van alle A-merken voor hellend dak, plat dak of geveltoepassingen. Ze bieden voor zowel nieuwbouw als renovatie een oplossing.

PIR isolatieplaten zijn breed toepasbaar en perfect geschikt voor een sarking dak of om een plat dak of spouwmuur mee te isoleren. PIR heeft uitstekende thermische eigenschappen en isoleert ook bij geringe dikte beter dan andere isolatieproducten. De meeste PIR platen zijn aan twee zijden voorzien van een dampdichte gebitumineerde coating of een aluminium cachering.

Isolatieplaten van RECTICEL, IKO ENERTHERM kunnen eenvoudig tussen, onder of op de spanten worden geplaatst. Houtvezelplaten zoals STEICO FLEX zijn flexibele en klemvaste, vochtregulerende isolatieplaten (zowel thermische als geluidsisolatie).

Soepele isolatieplaten kunnen erg handig zijn bij ongelijkmatige ondergronden zoals een zadeldak. Deze platen worden vaak gemaakt van glaswol of rotswol zoals ROCKWOOL.


XPS platen zoals STYROFOAM worden vaak toegepast bij het isoleren van kelders, overzetdaken, sarkingdaken, gevels en spouwmuren. Deze isolatiepanelen zijn drukvast, hebben een goede isolatiewaarde en worden aangeboden in een tand- en groefsysteem.

Isolatie op rol met minerale wol (vb. URSA PURE ONE), rotswol (ROCKWOOL) of minerale glaswol is eenvoudig op maat te versnijden en te plaatsen. Zo is ISOVER ISOCONFORT een eenvoudig te versnijden en te plaatsen glaswoldeken en zijn ROCKROOF FLEX lichte en veerkrachtige rotswolplaten op rol. De binnenzijde moet ook steeds afgewerkt worden met een dampscherm. 

ALUTHERMO® is op zijn beurt een ultra dunne, reflecterende isolatie op rol die overal toepasbaar is.