Gipsplaten & toebehoren

Download de prijslijst:
Gipsplaten & toebehoren

Gyproc® gipsplaten voor wanden, plafonds, voorzetwanden,…
Met Gyproc® gipsplaten werkt u plafonds, badkamers of openbare ruimtes perfect af. De keuze uit brandwerende, akoestische of waterwerende gipsplaten hangt af Gipsplaten worden op een draagconstructie bevestigd. Vaak is dit een Metal Stud constructie bij wanden of de PlaGyp plafondprofielen. Via zelfborende teksschroeven bevestigt men snel en efficiënt de gipsplaten op wanden, muren, gordingen, schuine daken, voorzetwanden,…

Kan ik Gyproc® platen rechtstreeks tegen dakspanten bevestigen?
Je monteert best een draagstructuur onder de houten dakconstructie waartegen de Gyproc® platen dan worden geschroefd.

Om de spanningen in een ruwbouwconstructie op te vangen, monteer je onder de houten dakconstructie best een draagstructuur (Gyproc® Metal Stud®, Gyproc® Plagyp®, Gyproc® Veerregels, houten lattenwerk, ...) waartegen de Gyproc® platen worden geschroefd.

Met de Gyproc® configurator krijg je een materiaallijst per ruimte. Deze lijst vertelt exact hoeveel gipsplaten, randprofielen, snelbouwschroeven, schuurgaas,… nodig heeft.

Het versnijden van Gyproc® platen gebeurt met een gereedschapsmes of steekzaag (voor uitzagen van openingen in bestaand Gyproc® plafond). Voor plafonds opteert men voor de 4xABA plaat. Deze is ook op de kopse zijdes afgekant.

Het voegen kan met Gyproc® jointfiller waarna afgewerkt wordt met JointFinisher Premium.

ABA Joint is een filler en finisher. Deze bieden beide een uitstekende kwaliteit van voegafwerking.

Een Gyproc® muur, voorzetwand of plafond kan met behang, vliesbehang, verf afgewerkt worden. Plinten kunnen rechtstreeks bevestigd worden.

Gyproc® WR-platen
De Gyproc® WR-platen herken je aan hun groene kleur en zijn ideaal voor ruimtes met wisselende luchtvochtigheden. Het bekledingsmateriaal kan perfect geplaatst worden in scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Bovendien zijn de Gyproc® WR-platen brandwerend.

Gyproc® bouwplaten met luchtzuiverende kwaliteiten en wit karton
De Gyproc® Activ’Air® Premium plaat is een gips(karton)plaat bedoeld voor gebruik in de binnenafbouw. Ze is samengesteld uit een kern van onbrandbaar gips, omhuld met speciaal, sterk karton en wordt geproduceerd volgens NBN EN 520:2009.

 

Gyproc® platen met verhoogde brandwerendheid
De Gyproc® Rf plaat is een gips(karton)plaat bedoeld voor gebruik in de binnenafbouw. Ze is samengesteld uit een kern van onbrandbaar gips, omhuld met een speciaal, sterk karton en wordt geproduceerd volgens NBN EN 520:2009.