Defrancq® : groothandel, fabrikant en nog veel meer...

Familie Cool - Defrancq

Defrancq® Bouwspecialiteiten is een one-stop-shop voor de professionele aannemer/ dak-en schrijnwerker.
Ons assortiment omvat alle producten voor hellend dak, platdak én gevel (dakgoten, afvoerbuizen, isolatie, dakpannen & leien, roofing, epdm, dakramen, gevelbekleding, koepels, ...)


Group Defrancq® telt ondertussen ruim 150 medewerkers. Al onze mensen zijn gemakkelijk te bereiken en dagelijks in de weer om u van dienst te zijn. 
De betrokkenheid van de familie bij het dagelijkse reilen en zeilen van de firma is nog steeds zeer groot en staat garant voor een professionele, maar zeer menselijke en gepersonaliseerde aanpak. Ons familiale karakter vindt u vooral terug in onze grote flexibiliteit
De firma kenmerkt zich door een overzichtelijke structuur, een gecentraliseerd aankoopbeleid en korte communicatielijnen waar 'alles' mogelijk is binnen de 'dakwereld'. 

Historiek Group Defrancq®

In 1980 start Geert Cool samen met zijn echtgenote Rina Defrancq met de verkoop van haken en beugels voor dakgoten aan professionele dakdekkers- en aannemingsbedrijven. Omdat de klanten steeds vaker om dakgoten vragen, nemen zij ook dit product snel op in hun assortiment. De explosieve groei dwingt Defrancq® het bedrijfspand in Hooglede te verlaten en zich te vestigen in Roeselare. Al sinds 1989 produceert Defrancq® dakgoten, afvoerbuizen, goothaken en andere daktoebehoren in zink en koper.
Door de jaren heen werd hard gewerkt aan de uitbreiding van de productiemogelijkheden en werd het assortiment steeds groter.

Als gevolg van de toenemende vraag vanuit Frankrijk besluiten Geert en Rina eind jaren tachtig een buitenlands verkoopkantoor op te starten onder de naam MCP Defrancq® (Matériaux Construction Pliage).

In het jaar 1992 opent Defrancq® een tweede Belgische verkoopfiliaal in Hoboken (Antwerpen).
De daaropvolgende jaren schieten de DF vestigingen in België en Frankrijk als paddenstoelen uit de grond.

Het succes van de firma wordt bij onze Noorderburen gelanceerd met de oprichting van Defrancq® Nederland BV in 1995.

Het ijkpunt in de geschiedenis van Defrancq® Bouwspecialiteiten is de overname van de onderneming Georges Luypaert BVBA in 2013. Door hun spreiding in Sint-Pieters-Leeuw, Court-Saint Etienne en het hartje van Brussel, vullen ze de kaart perfect aan.
De meest recente overname van de lokale verdeler Nokerman in Marcinelle (Charleroi) is gerealiseerd in 2017.

Intussen telt onze groep in België 20 vestigingen en 2 in Nederland. Verdere expansie in binnen- en buitenland is volop aan de gang, waardoor onze actieradius alsmaar groter wordt.

Lees ook...