Onze grootste troeven

Sterkte als familiebedrijf

Vanuit het Vlaamse ondernemerschap bewerkt DEFRANCQ verschillende Europese regio’s. Respect voor onze klanten, werknemers en leveranciers, maar ook voor de locale wensen en tradities staan hierbij centraal. Vanuit deze attitude zetten wij onze weg als onafhankelijke, familiale onderneming verder. De toekomst en de opvolging zijn intussen verzekerd. Ons familiale karakter vindt u vooral terug in onze grote flexibiliteit, onze overzichtelijke structuur en korte communicatielijnen. Al onze mensen zijn gemakkelijk bereikbaar en dagelijks in de weer om u van dienst te zijn. Alle DF vestigingen hebben de opdracht hun klanten de service te verlenen die ze verdienen: kwaliteit, maatwerk, snelheid, bijstand en correcte levering zijn synoniemen geworden voor “DEFRANCQ”. DEFRANCQ is zodoende geëvolueerd tot een Europese organisatie in de dakwereld waar bijna alles mogelijk is. 

Dak- en Gevelassortiment Voorraad en beschikbaarheid

DEFRANCQ is een one-stop-shop voor de professionele aannemer / dakwerker. Het assortiment omvat alle producten voor dak en gevel (dakgoten, afvoerbuizen, isolatie, dakpannen & leien, roofing, rubber, dakramen, koepels, gevelbekleding, solarsystemen…).

Bij DEFRANCQ streven wij er naar u zo snel mogelijk te kunnen voorzien van wat u nodig hebt. Zodoende houden wij voor u een grote voorraad aan, zowel van onze eigen productiegoederen als van alle essentiële merken die u bij ons kunt vinden. Uw maatwerk hebt u nergens zo snel als bij DEFRANCQ. Op die manier hoeft u nooit lang te wachten op uw bestelling. Wij voorzien u meestal ook van een aantal keuzemogelijkheden en bieden verschillende oplossingen aan voor elk dak, waarbij we voor u steeds de beste producten selecteren. 

Eigen productiemogelijkheid

Voortdurend wordt aandacht besteed aan innovatie van zowel producten als diensten om de klanten aan razendsnelle termijnen te beleveren. Alleen op die manier kunnen we streven naar perfectie. Vandaag betekent dit onder meer dat DEFRANCQ beschikt over een gevarieerd en gesofisticeerd machinepark:·

 • Profileerlijnen voor goten, staande naad en gevelbekleding
 • CNC gootmachine
 • Rolwalsmachines
 • Centreermachines voor staande naad
 • Paneel- en verstekzaag
 • Plaatbewerkingsmachines:  snijden, plooien, hoekkappen …
 • Kraalmachines
 • Pers- en ponsmachines
 • CNC beugelplooimachine
 • Verschillende lastoestellen:
  TIG, halfautomaat, puntlassen,vlambooglassen, elektrodelassen
 • Boor-, tapmachines
 • Ontbraamtoestel en zandstraalcabine
 • Poederlakinstallatie voor gootbeugels, solarbeugels, e.a. daktoebehoren
 • Plasma-snijmachine

De voormalige vestigingen van Luypaert Georges BVBA worden stelselmatig voorzien van een plooibank. Na Court-Saint-Etienne werd nu ook Sint-Pieters-Leeuw van een plooibank voorzien. 

Logistiek en Transport

Bij de bepaling van onze vestigingen hebben wij steeds rekening gehouden met een strategische locatie en goede bereikbaarheid voor onze klanten. Daardoor is elk filiaal vlot toegankelijk, wat in deze tijden van files en verkeersproblematiek erg handig is. Bovendien stemden wij productie en transport af op de behoeften van onze klanten door in bepaalde filialen extra investeringen en aangepaste vervoersmogelijkheden te voorzien. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om de staande naad productie te centraliseren bij Defrancq Evergem en Defrancq Diest. Deze filialen zijn dan ook op alles voorzien: leveringen worden moeiteloos en met de meeste zorg geleverd met behulp van een kooiaap. Defrancq Tongeren produceert de gemodeleerde goten, omdat in Limburg de vraag hiernaar het grootst is. Wekelijks voorzien wij minstens 2 transporten naar elk verdeelpunt, waardoor onze voorraden zeer kort op de voet gevolgd kunnen worden en wij iedereen zo goed mogelijk kunnen bedienen. DEFRANCQ levert dagelijks aan haar klanten vanuit alle vestigingen, aan huis of op de werf. Delicate producten krijgen extra aandacht bij de levering en worden met de grootste zorg geleverd, vaak door middel van een kooiaap of kraanwagen. Indien de klant dat wenst, levert DEFRANCQ zelfs OP het dak. Intussen werden 6 kraanwagens strategisch verdeeld over de vestigingen Roeselare, Moeskroen, Tongeren en Zemst. Afhankelijk van het gewicht halen deze een reikhoogte tot 23 meter. Bovendien geniet elke DEFRANCQ klant van een gratis leveringsdienst voor kleine lastminute bestellingen. 

Technisch advies

Erg belangrijk is de technische ondersteuning die DEFRANCQ haar klanten aanbiedt. Maak gebruik van onze kennis en expertise en vraag bijstand aan (filip.derie@DEFRANCQ.be). Jo Dewulf staat als dakexpert de klanten van DEFRANCQ bij met raad én daad en wordt daarin ondersteund door onze technische binnendienst. De meerwaarde van deze binnendienst bestaat vooral in de technische uitwerking van staande naad en gevelpanelen. Op basis van de plannen of opmetingen die de klant binnenbrengt, bezorgt DEFRANCQ u gratis detailtekeningen, legplannen en materiaallijsten. Stijn Gerinckx, verantwoordelijke van de binnendienst, kunt u rechtstreeks bereiken op het nr. 0476 89 68 71 of 051 265 493 (Stijn.Gerinckx@DEFRANCQ.be). 

Veilig werken op hoogte vraagt ook enige expertise. “Wij werken al jaren op deze manier en er is nog nooit iets gebeurd”, zijn woorden die iedereen die op hoogtes werkt, wel al eens gehoord of zelf gezegd heeft. Toch zijn er ieder jaar een 1500-tal meldingen van arbeidsongevallen met betrekking tot “werken op hoogte”: een 300-tal zonder letsel, een 250-tal met tijdelijke ongeschiktheid en een 900-tal met blijvende ongeschiktheid. Met andere woorden: verlies de veiligheid van uw werknemers niet uit het oog! Voor zowel toepassingen op hellende daken, platte daken als aan gevels kan DEFRANCQ u helpen. U speelt ons de informatie van de werf door en wij stellen u de optimale oplossing voor. Bij DEFRANCQ hebben wij een degelijke kennis van de materie. Voor complexe gevallen doen wij een beroep op onze leveranciers om een studie van de situatie op te maken. Deze studie kan u zeker helpen bij een bezoek van de inspectiedienst. Wacht niet tot de opstart van de werf om dit onderwerp aan te pakken. Tijdens de ontwerpfase moet onderzocht worden welke risico’s verbonden zijn aan de gekozen uitvoeringsmethode, en of deze risico’s voorkomen kunnen worden. Voor bijstand inzake veiligheid op het dak, kunt u zich wenden tot Christophe Eeckhout op het nr. 051 265 495 (Christophe.Eeckhout@DEFRANCQ.be) Voortdurend besteden we aandacht aan innovatie van producten en diensten.

Maatwerk is wat ons onderscheidt van anderen.

DEFRANCQ fabriceert niet alleen uw goten en afvoerbuizen op maat (waardoor u geen overschot en minder soldeerwerk heeft op de werf), ook alle toebehoren kunnen op maat geleverd worden. Zoals alle vestigingen van DEFRANCQ zullen nu ook de vestigingen van Luypaert Georges BVBA stelselmatig voorzien worden van een plooibank, zodat u uw plooiwerk à la minute in eender welke DF-vestiging kunt afhalen. 

Gecentraliseerd aankoopbeleid

De Belgische vestigingen hebben een relatief grote zelfstandigheid qua werking, maar de aanvullingen van de voorraad gebeuren vanuit de hoofdvestiging in Roeselare. Dit zorgt voor uiterst scherpe prijzen. 

Lees ook...